ПОДВОДНАЯ ОХОТА "ЛУГАНСК"

Наши партнёры

Подводная охота г. Славянск. Форум.

ЛУГАНСКАЯ ПОДВОДНАЯ ОХОТА

Объявление

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » ЛУГАНСКАЯ ПОДВОДНАЯ ОХОТА » Правовые и другие аспекты подводной охоты » ТИМЧАСОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПIДВОДНЕ ПОЛЮВАННЯ В УКРАЇНI Вiд 07.06.1996р.


ТИМЧАСОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПIДВОДНЕ ПОЛЮВАННЯ В УКРАЇНI Вiд 07.06.1996р.

Сообщений 1 страница 9 из 9

1

I. ЗАГАЛЬНI ПОЛОЖЕННЯ
      1. Пiдводним полюванням називається вид любительського та спортивного рибальства, при якому у водному середовищi проводиться пошук та лов риби пiдводним плавцем-мисливцем, що оснащений спецiальним спорядженням (див. роздiл 3, п.2) i який дiє самостiйно, покладаючись виключно на свої фiзичнi можливостi.
      2. Пiдводне полювання провадиться при дотриманнi дiючих "Правил любительського та спортивного рибальства у внутрiшнiх водоймах України", вид. 1990р. (далi "Правил рибальства"), ст. 16:
      "Пiдводне полювання на риб iз застосуванням гарпунних рушниць дозволяється громадянам, якi мають посвiдчення пiдводного стрiльця, без використання аквалангiв та iнших автономних дихальних приладiв повсюдно, за винятком водоймищ, де любительське рибальство заборонено, а також мiсць масового вiдпочинку громадян".
      В водоймищах та дiлянках водоймищ, де любительське та спортивне рибальство проводиться, згiдно укладених договорiв, товариством мисливцiв та рибалок, вiйсково - мисливським товариствам, пiдводне полювання погоджується з цими органiзацiями.
      3. Пiдводне полювання в Українi культивує виключно Федерацiя пiдводного спорту України (ФПС), яка об'єднує всi клуби, органiзацiї та громадян, що займаються пiдводним полюванням та регулярно сплачують їй членськi внески.
      4. ФПС України надано виключне право здiйснювати пiдготовку та облiк пiдводних мисливцiв, провадити технiчну експертизу спорядження, що застосовується для полювання.
      5. Повноважними представниками ФПС України на мiсцях є обласнi федерацiї та їх Комiтети по пiдводнiй стрiльбi та полюванню.
      6. Пiдводне полювання подiляється на два види: любительське та спортивне.
      7. Любительським пiдводним полюванням називається лов риби любителями-мисливцями для особистих потреб по нормам, встановленим "Правилами рибальства".
      8. Спортивне пiдводне полювання є лов риби пiдводними стрiлками - членами спортивних органiзацiй в процесi проведення змагань рiзного рiвня, або в ходi пiдготовки (тренування) до участi в них. Час i мiсце проведення змагань (тренування), а також норми вилову риби на них в обов'язковому порядку погоджуються регiональними федерацiями пiдводного спорту з мiсцевими держiнспекцiями рибоохорони Головрибводу.
      9. Для проведення спортивного полювання стрiлки зобов'язанi отримати письмовий дозвiл, який видається повноважними представниками Головрибводу та ФПС України.
      10. Право ведення любительського та спортивного пiдводного полювання надається особам обох статей не молодше 18 рокiв, якi є громадянами України, або проживають на її територiї не менш одного року, повноважними представниками ФПС України на мiсцях пiсля закiнчення спецiальних пiдготовчих курсiв та отримання "Посвiдчення пiдводного стрiльця".
      11. Навчання на курсах мають право проводити спортивнi органiзацiї (клуби), якi є дiйсними членами ФПС України та одержали у неї лiцензiю на проведення пiдготовчих курсiв.
      12. Право на пiдводне полювання надається кожного року окремо (на перiод з моменту закiнчення весняної заборони на лов риби по 1 листопада). Це право необхiдно щорiчно пiдтверджувати в органiзацiї, де мисливець знаходиться на облiку, обов'язковим записом у "Посвiдченнi" пiсля складання щорiчного залiку, а також при дотриманнi наступних умов:
      - Сплати щорiчних членських внескiв до ФПС України.
      - Наявностi щорiчного медичного свiдоцтва про фiзичнi можливостi заняття пiдводним полюванням за станом здоров'я, з обов'язковою вiдмiткою в "Посвiдченнi".
      - Наявностi вiдмiтки в "Посвiдченнi" про складання щорiчного залiку - техмiнiмуму та обстеження на справнiсть спорядження, що застосовується для пiдводного полювання.
      - Наявностi дiючого страхового свiдоцтва вiд нещасного випадку.
      13. Контроль за дотриманням пiдводними мисливцями норм та вимог "Правил рибальства" та умов цього "Положення" здiйснюють мiсцевi держiнспекцiї рибоохорони Головрибводу, якi мають право, в разi їх порушення, вживати заходи адмiнiстративного впливу на порушникiв, передавати матерiали до обласних ФПС, або передавати матерiали в судово-слiдчi органи для притягнення порушникiв до кримiнальної вiдповiдальностi.
      14. Комiтети пiдводної стрiльби та полювання обласних ФПС розглядають кожний факт порушення та вживають заходи дисциплiнарного впливу аж до вилучення "Посвiдчення" у порушника. Перiод часу, на який порушник позбавляється прав ведення пiдводного полювання, залежить вiд характеру порушення та визначається iнструкцiєю, розробленою та затвердженою ФПС України.
       
      II. ОБОВ'ЯЗКИ ПIДВОДНОГО МИСЛИВЦЯ
      Пiдводний мисливець зобов'язаний:
      1. Бути членом Федерацiї пiдводного спорту України та своєчасно сплачувати щорiчнi членськi внески.
      2. Знаходитися на облiку в однiй з спортивних органiзацiй (клубi) - колективного члена ФПС України, яка культивує пiдводне полювання та стрiльбу.
      3. Мати дiюче "Посвiдчення пiдводного стрiльця" ФПС України.
      4. Мати дiючий дозвiл на право ведення спортивного пiдводного полювання (для спортсменiв-стрiльцiв).
      5. Щорiчно проходити медичний огляд з занесенням результатiв у "Посвiдчення".
      6. Щорiчно здавати залiк техмiнiмуму, поєднаний з перевiркою стану пiдводної рушницi.
      7. Пiдводнi рушницi та ножi обов'язково повиннi мати реєстрацiйнi номери та бути зареєстрованi в органiзацiї (клубi), де мисливець знаходиться на облiку. У "Посвiдченнi" необхiдно мати вiдмiтку про наявнiсть зареєстрованої пiдводної рушницi та ножа.
      8. Мати дiюче страхове свiдоцтво вiд нещасного випадку.
      9. Знати та суворо дотримуватися "Правил любительського та спортивного рибальства у внутрiшнiх водоймах України" та цього "Положення"
      10. Обережно ставитися до природи, надавати всебiчну допомогу органам рибоохорони та екологiчним службам.
       
      III.ПРАВА ПIДВОДНОГО МИСЛИВЦЯ
      Пiдводний мисливець має право:
      1. Полювати з застосуванням гарпунiв та пiдводних рушниць у мiсцях, де дозволене любительське та спортивне рибальство.
      2. Застосовувати для полювання таке спорядження:
      - одну або декiлька пiдводних рушниць рiзного типу (пневматичнi, гiдропневматичнi, пружиннi, гумовi), що заряджаються виключно силою м'язiв мисливця;
      - ласти, маски, трубки, пiдводнi ножi, гiдрокостюми рiзних типiв, вантажнi пояси, пiдводнi лiхтарики, глибиномiри, компаси, кукани, надувнi або пенопластовi сигнальнi буї;
      - купувати в магазинах або у органiзацiях згадуване спорядження, або виготовляти його самостiйно;
      - мати човен (шлюпку), в якiй може знаходитися страхувальник з дихальним пристроєм для пошуку та надання допомоги у разi нещасного випадку з пiдводним стрiльцем.. Право розповсюджується тiльки на перiод органiзованих тренувань та змагань з особливого дозволу органiв рибоохорони.
       
      IV.ПIДВОДНОМУ МИСЛИВЦЮ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ
      1. Займатися пiдводним полюванням без "Посвiдчення" та дозволу (для спортсменiв-стрiльцiв). При вiдсутностi цих документiв вiн вважається порушником "Правил рибальства".
      2. Користуватися при пiдводному полюваннi незареєстрованим спорядженням (рушницею, ножем).
      3. Полювати у мiсцях, заборонених для любительського та спортивного рибальства, у мiсцях масового вiдпочинку населення, а також у темний час доби.
      4. Порушувати "Правила рибальства", бити рибу цiнних видiв та розмiрами менш дозволених (без особливого дозволу).
      5. Застосовувати для. пiдводного полювання вогнепальну зброю, вибуховi та отруйнi речовини, електроток.
      6. Заряджати та стрiляти з пiдводної рушницi на повiтрi або в воду з берега, човна i таке iнше.
      7. Використовувати для полювання водолазнi дихальнi апарати будь якої конструкцiї.
       
      Узгоджено: Голова Комiтету пiдводної стрiльби та полювання ФПС України В.В.Брагин
      Начальник вiддiлу рибоохорони Головрибводу України С.Д. Миропольський

0

2

II. ОБОВ'ЯЗКИ ПIДВОДНОГО МИСЛИВЦЯ Пiдводний мисливець зобов'язаний: 1. Бути членом Федерацiї пiдводного спорту України та своєчасно сплачувати щорiчнi членськi внески.
2. Знаходитися на облiку в однiй з спортивних органiзацiй (клубi) - колективного члена ФПС України, яка культивує пiдводне полювання та стрiльбу.
3. Мати дiюче "Посвiдчення пiдводного стрiльця" ФПС України.

Чистый развод на деньги.У охотников даже выбор есть, мед комисия в 3 года раз и по взносам от 20 до 130 грн в год.

2. Користуватися при пiдводному полюваннi незареєстрованим спорядженням (рушницею, ножем).

И кто-же регистрирует сама ФПС???

4. Порушувати "Правила рибальства", бити рибу цiнних видiв та розмiрами менш дозволених (без особливого дозволу).
5. Застосовувати для. пiдводного полювання вогнепальну зброю, вибуховi та отруйнi речовини, електроток.

Нельзя только охотникам подводным.На подвоха с "вибуховi та отруйнi речовини, електроток." интекресно посмотреть

0

3

Кстати, да много , очень многонестыковок, и темболее еще и дурных вопросв возникает, особенно по регистрации :D  :flag:

0

4

вар написал(а):

Кстати, да много , очень многонестыковок, и темболее еще и дурных вопросв возникает, особенно по регистрации

Весь этот документ - сплошная нестыковка :)

Вот из форума ПО (ХГ):
============================
Сообщение от Нарушитель 
Я буквально только вчера звонил в Главрыбвод и интересовался их официальной позицией по поводу ночной ПО. Как бы им не хотелось, они подтвердили, что ночная ПО – разрешена, и кроме действующих Правил рыболовства каких либо других нормативных документов по этому вопросу у них нет. Мы не стали их лишний раз напрягать письменным подтверждением того, что нам и так ясно.

---------
Как оказывается, не так уж все и просто. Сегодня уже успел дозвониться до 20 областных РИ. Трое из них еще не определились с официальной позицией, семеро считают, что ночная ПО при соблюдении всех остальных требований Правил рыболовства разрешена, а вот ДЕСЯТЬ заявили, что ночная ПО запрещена. Из этого десятка, двое вспоминают внутренний документ 1996 года уже несуществующей ФПС, одни «Постановление 1192 от 28.09.1996 (сейчас его изучаю), а остальные просто неправильно читают Правила рыболовства.
В Постановлении 1192 от 28.09.1996 ничего связанного с ночной ПО не нашел, поэтому перезвонил в ссылающую на них Полтавскую РИ. Там тоже, все пересмотрели заново, но обещанного запрета даже на ночную рыбную ловлю не нашли. Но они сказали, что позицию свою все еще не поменяли, и будут ждать указаний сверху.

Уже позвонил в Главрыбвод Украины, и договорились, что наш Комитет CSTF ФПСПДУ обратиться к ним с официальным запросом, и их официальный ответ можно будет разослать по всем областным РИ.

----------------------
Источник:
Нормативно-правовые аспекты ПО (правила, документы, встречи с РИ и др.)
http://fishing.kiev.ua/vb3/forumdisplay.php?f=45

Отредактировано ujcnm (2011-11-24 12:24:53)

0

5

Что то я не пойму.. вот этот нормативно-правовой акт имеет еще юридическую силу? ТИМЧАСОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПIДВОДНЕ ПОЛЮВАННЯ В УКРАЇНI Вiд 07.06.1996р., ибо, исходя из его содержания: выходит что ночная ПО запрещена... сегодня думаю сделать запрос в соответствующие органы (в соответствии с ЗУ "О доступе к публичной информации"
Не откажусь от комментариев от коллег по данному вопросу)  :flag:

0

6

Добрый день. Подошёл к вопросу приобретения лодки с мотором. Вопрос. кто имеет право штрафовать плав средство? За отсутсвие прав и допустим регестрации??? Интересует чисто правовой аспект! Домыслы типо не имют (права пошли на х....) не интерестны! Заранее благодарен!!!

0

7

Александр написал(а):

Добрый день. Подошёл к вопросу приобретения лодки с мотором. Вопрос. кто имеет право штрафовать плав средство? За отсутсвие прав и допустим регестрации??? Интересует чисто правовой аспект! Домыслы типо не имют (права пошли на х....) не интерестны! Заранее благодарен!!!

постановление о наложении штрафа вынесет городской (районный, районный в городе) суд, на основании протокола, составленного должностным лицом ( вот только не знаю какого органа) будет время я найду ...

0

8

У нас только погранцы могут причинить проблемы! ГИМСа нет, а к рыбинспекции это не имеет никакого отношения.

0

9

FreeFly написал(а):

( вот только не знаю какого органа)

наши познания почти не отличаются! Вопрос для людей которые подходили к этоиу вопросу с юридической точки! (Можно поставить альпеншток поднять Американский флаг и в нашем регионе не имют права досматривать иностраное судно. Есть там такое положение!) :D

0


Вы здесь » ЛУГАНСКАЯ ПОДВОДНАЯ ОХОТА » Правовые и другие аспекты подводной охоты » ТИМЧАСОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПIДВОДНЕ ПОЛЮВАННЯ В УКРАЇНI Вiд 07.06.1996р.